Of Kymaya's Place

Siberische kat cattery

sinds 2005

HYPO-ALLERGENE VACHT


De Siberische kat is gezegend met een hypo-allergene vacht. Dit houdt in dat mensen met een kattenallergie een grote kans hebben dat ze wel met dit ras kunnen leven. Hypo betekend minder en niet vrij, dus voor sommige mensen is ook dit ras niet de uitkomst.


Binnen onze cattery krijgen wij erg veel mensen die komen testen of zij geen allergische reactie krijgen van de Siberische kat. Wij nemen deze test erg serieus en geven daarbij veel advies hoe te testen. Want even een cattery binnen lopen, neus in poes haar vacht douwen en afwachten. Wij zijn van mening dat er meer tijd voor nodig is om te zien of er een reactie komt. Wij hebben dan ook een speciale ruimte, waar alleen de testkat komt en ook alleen wanneer er testers komen. Daarnaast doen wij de 48-uurs test.


Hou naast het testen binnen een cattery zeer zeker rekening met de volgende zaken:

  • indien je voor een kater gaat, test dan ook echt met een volwassen kater. Katers zitten namelijk net iets hoger in het FelD-1 protein dan poezen (na castratie is dat gelijk of zelfs lager);
  • Informeer goed hoeveel succesverhalen een cattery heeft met verkoop aan mensen met allergie. Er zijn namelijk verschillende lijnen van dit ras en de ene lijn zit hoger dan de andere.
  • Schone omgeving (dus ook de slaapplekken van de katten) geeft een eerlijker beeld.
  • Ga nooit met een verkoudheid of erge last hebbende van andere allergie testen. Dit vertroebeld het werkelijke beeld.


Wilt u meer informatie hierover of de test doen, neem dan contact op met de cattery. Voor een bezoek aan onze cattery om te testen vragen wij € 25,00 aan testkosten, omdat het helpen veel tijd kost  Wilt u alleen een testdoekje ontvangen, dan rekenen we geen kosten.

Koopt u na een positieve test een kitten bij ons, dan worden deze kosten in mindering gebracht op de koopsom. Helaas zijn wij hier toe gedwongen, daar veel mensen na het testen nooit meer iets van zich laten horen.