Foundation


Wat is een foundation kat binnen de Siberische kat populatie. Een foundation kat houdt in dat de kat een directe afstamming is van een in het wild levende siberische kat en in sommige gevallen een uit het wild gehaalde siberische kat. Daar het vinden van een goede foundation kat niet eenvoudig is, is het toelaten van deze katten binnen de genepool extreem belangrijk. Hiermee voegen we vers onbekend bloed toe aan oude bekende lijnen en voorkomt dat we straks met hoge inteelt moeten gaan fokken.


Het fokken met een foundation kat is een ingewikkelde klus omdat we niet weten hoe of wat hij/zij gaat vererven aan zijn/haar kinderen. Daarom is het verparen van een foundation met een oude goede gezonde lijn die goed type vererft bijna een absolute must. Maar de meest belangrijke regel is geduld. Geduld met het ontwikkelen van het type, geduld met met bloed in vele lijnen brengen omdat we nog niks qua gezondheid weten.


Geduld nou dat heb ik zeker moeten hebben. Maar na 15 jaar was het dan eindelijk dat mijn droom uitkwam. Vanaf de eerste start heb ik de droom gehad een echte foundation te vinden en aan mijn fokprogramma toe te voegen. Door de wereldwijde pandamie ging het haast weer fout, maar het is gelukt. Niet 1 maar 2 foundation kittens kwamen uit Rusland aan.


Wat een stel is het. Clown, knuffelaars en gewoon een beetje gek, maar op en top sibeer.


Kater Zimski is een Black Tabby en poes Dymka is een Blue Tabby.Zimski


juni 2020


Black Tabby


Gezondheidstesten volgen

Dymka


juni 2020


Blue Tabby


Gezondheidstesten volgen