Siberische kat cattery

of Kymaya's Place

Puur breed since 2005

Allergie en testen

De Siberische kat is gezegend met een hypo-allergene vacht. Dit houdt in dat mensen met een kattenallergie een grote kans hebben dat ze wel met dit ras kunnen leven. Hypo betekend minder en niet vrij, dus voor sommige mensen is ook dit ras niet de uitkomst.


Binnen onze cattery krijgen wij erg veel mensen die komen testen of zij geen allergische reactie krijgen van de Siberische kat. Wij nemen deze test erg serieus en geven daarbij veel advies hoe te testen. Want even een cattery binnen lopen, neus in poes haar vacht douwen en afwachten. Wij zijn van mening dat er meer tijd voor nodig is om te zien of er een reactie komt. Wij hebben dan ook een speciale ruimte, waar alleen de testkat komt en ook alleen wanneer er testers komen. Daarnaast doen wij de 48-uurs test.


Hou naast het testen binnen een cattery zeer zeker rekening met de volgende zaken:


  • indien je voor een kitten gaat, test dan ook echt met de moeder poes;
  • Informeer goed hoeveel succesverhalen een cattery heeft met verkoop aan mensen met allergie. Er zijn namelijk verschillende lijnen van dit ras en de ene lijn zit hoger dan de andere.
  • Schone omgeving (dus ook de slaapplekken van de katten) geeft een eerlijker beeld.
  • Ga nooit met een verkoudheid of erge last hebbende van andere allergie testen. Dit vertroebeld het werkelijke beeld.


Wilt u meer informatie hierover of de test doen, neem dan contact op met de cattery.

Test afspraak maken


In verband met de Covid-19 regels is het testen op zeer beperkte schaal mogelijk. Voor mensen welke ook een erge honden allergie hebben is testen niet mogelijk, daar wij niet in de speciale ruimte kunnen testen en de 1.5 meter afstand kunnen houden. Het ontvangen van een testlapje behoord wel tot de mogelijkheden.


Wij verwachten niet eerder als januari/februari 2021 pas weer kittens. Indien u interesse heeft in een kitten uit een bepaalde combinatie uit onze plannen, dan zullen we ook testen met die combinatie. Er wordt na een geslaagde allergie test dan ook een kitten van dat nest op voorhand in optie gezet voor u. Kunt u nog niet een keuze maken uit welke combinatie u een kitten zou willen. Dan kunt u testen nadat er een nest geboren is, dan kan dat pas nadat de kittens minimaal 4 weken zijn. Hou er wel rekening mee u dan geen zekerheid heeft dat er nog een kitten beschikbaar is.


Voor meer informatie stuurt u ons een mail. Het maken van een afspraak is voor 2020 niet meer mogelijk.

Siberische kat cattery "of Kymaya's Place


Puur breed siberen since 2005


Siberische kat kittens

HOE KUNT ONS BEREIKEN

Telefoon

Copyright © All Rights Reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren