Siberische kat cattery

of Kymaya's Place

Puur breed since 2005

Allergie en testen

De Siberische kat is gezegend met een hypo-allergene vacht. Dit houdt in dat mensen met een kattenallergie een grote kans hebben dat ze wel met dit ras kunnen leven. Hypo betekend minder en niet vrij, dus voor sommige mensen is ook dit ras niet de uitkomst.


Binnen onze cattery krijgen wij erg veel mensen die komen testen of zij geen allergische reactie krijgen van de Siberische kat. Wij nemen deze test erg serieus en geven daarbij veel advies hoe te testen. Want even een cattery binnen lopen, neus in poes haar vacht douwen en afwachten. Wij zijn van mening dat er meer tijd voor nodig is om te zien of er een reactie komt. Wij hebben dan ook een speciale ruimte, waar alleen de testkat komt en ook alleen wanneer er testers komen. Daarnaast doen wij de 48-uurs test.


Hou naast het testen binnen een cattery zeer zeker rekening met de volgende zaken:


  • indien je voor een kater gaat, test dan ook echt met een volwassen kater. Katers zitten namelijk net iets hoger in het FelD-1 protein dan poezen (na castratie is dat gelijk of zelfs lager);
  • Informeer goed hoeveel succesverhalen een cattery heeft met verkoop aan mensen met allergie. Er zijn namelijk verschillende lijnen van dit ras en de ene lijn zit hoger dan de andere.
  • Schone omgeving (dus ook de slaapplekken van de katten) geeft een eerlijker beeld.
  • Ga nooit met een verkoudheid of erge last hebbende van andere allergie testen. Dit vertroebeld het werkelijke beeld.


Wilt u meer informatie hierover of de test doen, neem dan contact op met de cattery.

Test afspraak maken


In verband met Covid-19 is het niet mogelijk om bij allergie voor honden een 1e live test te doen. De aparte ruimte die we daarvoor speciaal gebruiken is te klein om de minimale 1.5 meter regel te hanteren. Wel kunt u een testlapje aanvragen, zodat u thuis zonder invloeden van andere allergieën kunt testen.

 
 
Honden
Huisstof
Hooikoorts
Geen
 
Alleen bij direct contact
Al bij in zelfde ruimte zijn
 
 
 

Siberische kat cattery "of Kymaya's Place


Puur breed siberen since 2005


Siberische kat kittens

HOE KUNT ONS BEREIKEN

Telefoon

Email:

aanvraag@ofkymayasplace.nl

Lokatie

Copyright © All Rights Reserved