Allergie en testen

De Siberische kat is gezegend met een hypo-allergene vacht. Dit houdt in dat mensen met een kattenallergie een grote kans hebben dat ze wel met dit ras kunnen leven. Hypo betekend minder en niet vrij, dus voor sommige mensen is ook dit ras niet de uitkomst.


Binnen onze cattery krijgen wij erg veel mensen die komen testen of zij geen allergische reactie krijgen van de Siberische kat. Wij nemen deze test erg serieus en geven daarbij veel advies hoe te testen. Want even een cattery binnen lopen, neus in poes haar vacht douwen en afwachten. Wij zijn van mening dat er meer tijd voor nodig is om te zien of er een reactie komt. Na de live test doen wij de 48-uurs test.


Horen wij na de 48-uur test niks meer van u, dan gaan wij er vanuit dat het testen niet goed is gegaan en gaat u na 1 week van de lijst.


Wij hebben normaal gesproken een speciale ruimte, waar alleen de testkat komt en ook alleen wanneer er testers komen. Door Covid-19 is deze ruimte momenteel niet te gebruiken omdat we daar de 1.5m niet kunnen hanteren. Hierdoor zijn we genoodzaakt u te laten testen in huis. Dit heeft voor een bezoek erg veel voorbereidend werk, zodat u een goede test kunt krijgen. Wij zijn altijd bereid om met veel aandacht en informatie u te ontvangen voor een test en hopen net als u dat de siberische kat de oplossing voor uw kattenwens kan zijn. De grote hoeveelheid werk die het met zich meebrengt doen wij met liefde. Maar helaas zijn er veel mensen die komen testen, gebruiken veel van onze kostbare tijd en laten vervolgens nooit meer iets horen.

Hierdoor zijn wij genoodzaakt om per 2021 een testvergoeding te vragen van € 30,00 voor de live test.  Mocht de test positief zijn voor u en u koopt een kitten of herplaatser bij ons, dan zullen we het bedrag in mindering van de koopsom brengen.


Hou naast het testen binnen een cattery zeer zeker rekening met de volgende zaken:


  • indien je voor een kitten gaat, test dan ook echt met de moeder poes;
  • Informeer goed hoeveel succesverhalen een cattery heeft met verkoop aan mensen met allergie. Er zijn namelijk verschillende lijnen van dit ras en de ene lijn zit hoger dan de andere.
  • Schone omgeving (dus ook de slaapplekken van de katten) geeft een eerlijker beeld.
  • Ga nooit met een verkoudheid of erge last hebbende van andere allergie testen. Dit vertroebeld het werkelijke beeld.


Wilt u meer informatie hierover of de test doen, neem dan contact op met de cattery.

Test afspraak maken


In verband met de Covid-19 regels is het testen op zeer beperkte schaal mogelijk. Voor mensen welke ook een erge honden allergie hebben is testen niet mogelijk, daar wij niet in de speciale ruimte kunnen testen en de 1.5 meter afstand kunnen houden. Het ontvangen van een testlapje behoord wel tot de mogelijkheden.


Wij verwachten niet eerder als voorjaar 2021 pas weer kittens. Indien u interesse heeft in een kitten uit een bepaalde combinatie uit onze plannen, dan zullen we ook testen met die combinatie. Er wordt na een geslaagde allergie test dan ook een kitten van dat nest op voorhand in optie gezet voor u. Kunt u nog niet een keuze maken uit welke combinatie u een kitten zou willen. Dan kunt u testen nadat er een nest geboren is, dan kan dat pas nadat de kittens minimaal 4 weken zijn. Hou er wel rekening mee u dan geen zekerheid heeft dat er nog een kitten beschikbaar is.


Voor meer informatie stuurt u ons een mail.


Het maken van een afspraak is na de zomer 2021 weer mogelijk.