Allergie en testen

Allergie en testen

De Siberische kat is gezegend met een hypo-allergene vacht. Dit houdt in dat mensen met een kattenallergie een grote kans hebben dat ze wel met dit ras kunnen leven. Hypo betekend minder en niet vrij, dus voor sommige mensen is ook dit ras niet de uitkomst.


Binnen onze cattery krijgen wij erg veel mensen die komen testen of zij geen allergische reactie krijgen van de Siberische kat. Wij nemen deze test erg serieus en geven daarbij veel advies hoe te testen. Want even een cattery binnen lopen, neus in poes haar vacht douwen en afwachten. Wij zijn van mening dat er meer tijd voor nodig is om te zien of er een reactie komt. Na de live test doen wij de 48-uurs test.


Horen wij na de 48-uur test niks meer van u, dan gaan wij er vanuit dat het testen niet goed is gegaan en gaat u na 1 week van de lijst.


Voor een bezoek is er erg veel voorbereidend werk, zodat u een goede test kunt krijgen. Wij zijn altijd bereid om met veel aandacht en informatie u te ontvangen voor een test en hopen net als u dat de siberische kat de oplossing voor uw kattenwens kan zijn. De grote hoeveelheid werk die het met zich meebrengt doen wij met liefde. Maar helaas zijn er veel mensen die komen testen, gebruiken veel van onze kostbare tijd en laten vervolgens nooit meer iets horen.

Hierdoor zijn wij genoodzaakt om per 2021 een testvergoeding te vragen van € 50,00 voor de live test.  Mocht de test positief zijn voor u en u koopt een kitten of herplaatser bij ons, dan zullen we het bedrag in mindering van de koopsom brengen.


Hou naast het testen binnen een cattery zeer zeker rekening met de volgende zaken:


  • indien je voor een kitten gaat, test dan ook echt met de moeder poes;
  • Informeer goed hoeveel succesverhalen een cattery heeft met verkoop aan mensen met allergie. Er zijn namelijk verschillende lijnen van dit ras en de ene lijn zit hoger dan de andere.
  • Schone omgeving (dus ook de slaapplekken van de katten) geeft een eerlijker beeld.
  • Ga nooit met een verkoudheid of erge last hebbende van andere allergie testen. Dit vertroebeld het werkelijke beeld.


Wilt u meer informatie hierover of de test doen, neem dan contact op met de cattery.

Test afspraak maken


Via het contact formulier kunt u contact opnemen om een test afspraak te maken. Vermeld hier zo duidelijk mogleijk hoe uw allergie is.