Cattery

Cattery "of Kymaya's Place"

Onze cattery is gevestigd in Drenthe het Noord Oosten van ons land.


Cattery of Kymaya's Place is in 2005 gestart met het fokken van het prachtige natuurras de Siberische Kat. Wij fokken uitsluitend traditionele siberen, geen golden en ook geen Neva Masquerade. Wij fokken alleen met gezonde, het juiste type en sociale Siberen.

Naast hele oude bloedlijnen hebben we ook nieuw bloed middels foundation. Dit houdt het ras sterk omdat hiermee inteelt wordt voorkomen.


De cattery is ontstaan, daar ik Suzanne graag een grote rol wilde spelen in de ontwikkeling van dit prachtige natuurras. het verdiepen in lijnen qua gezondheid maar ook hoe ze vererven kost veel tijd en energie. Wie denkt dat het gewoon even bij elkaar zetten van een poes en een kater voldoende is om goed te fokken, zal al gauw ontdekken dat dit niet zo werkt. Het fokken, nee het goed fokken van rasdieren is een tijdrovende en een geldrovende hobby. Gelukkig doe ik het na 17 jaar nog graag en nu meer dan vroeger hebben we als fokker de taak dit ras goed van type te houden, maar ook zeer zeker zo sterk en gezond.

De naam "of Kymaya's Place" is een afgeleide van Kymar & Yeka. Twee honden van mij welke heel veel voor mij hebben betekend.


Wij fokken onze nesten met grote zorg en uit wel overwogen combinaties. Daar onze voorkeur uitgaat van de gekleurde en zilvere Siberische kat, proberen wij dit met grote zorg te doen, zodat rood ook rood blijft en zilver echt zilver. De cattery is ontstaan door mijn grote liefde voor dieren en mijn wens om bij te dragen aan het gezond houden van dit prachtige ras de  Siberische kat. Sinds 2005 hebben we veel geinvesteerd in de katten binnen de cattery.


Onze katten worden voor een nest, altijd uitgebreid onderzocht door de dierenarts en bij een specialist middels echo gecontroleerd op HCM / PKD/ CIN. Voor de poezen is dit echografische onderzoek dus niet jaarlijks, maar voor onze katers wel.


Onze cattery is geregistreerd bij de CCR (Centrale Cattery Registratie), aangesloten bij Felikat Fifé.


Onze katten leven met ons samen en hebben naast het huis twee grote rennen (42m2 en 50m2) welke met elkaar zijn verbonden via de schuur tot hun beschikking. Onze katers hebben een eigen verblijf met ruime ren (35m2), waar ze heerlijk kunnen rennen en spelen. De Siberische kat is een natuurras, dus jagen, klimmen en spelen zijn activiteiten die ze graag doen.


Onze katten stammen af uit oude gezonde lijnen met nog veel zichtbare foundation katten in de stambomen. Daar wij erg zuinig zijn op onze welgeselecteerde lijnen, verkopen wij uit één kater beperkt kittens voor de fok. Onze katers zijn voor onze eigen poezen en samenwerkende catteries beschikbaar. Verder doen we geen buitendekkingen. Onze Siberische kat dekkaters zullen beperkt worden ingezet, zodat ze niet in veel lijnen voorkomen en de kans op lijnteelt geminimaliseerd wordt.


Onze kittens en herplaatsers worden na een aanbetaling voor u gereserveerd. Deze aanbetaling is bij annulering vanuit koperszijde niet terug te vorderen. Bij annulering vanuit onze zijde wordt deze binnen 2 weken aan u geretourneerd. Onze kittens en herplaatsers brengen wij zelf naar de nieuwe eigenaren. Dit om een stukje begeleiding en omdat wij willen weten waar ons schatje terecht komt. Hiervoor rekenen wij wel wat reiskosten (die zou u ook kwijt zijn bij ophalen).


Wilt u kennis maken met dit geweldige ras met een hypo-allergene vacht, neem dan contact op.