Hoe wij werken

Hoe wij werken


Op jaarbasis mag een hobby fokker 20 kittens fokken. Dit betekend dat wij maximaal dus 20 kitten beschikbaar hebben voor u.


In sommige jaren zal de cattery zelf ook aanhouden uit bepaalde combinaties en daardoor zullen er dus minder kittens beschikbaar zijn.


Mocht u zeker willen zijn dat u het nieuwe personeel kan worden van 1 van de 20 kittens, dan maken wij graag vooraf een kennismakingsafspraak. Na een wederzijds positieve kennismaking en eventuele allergietest kunt zich op de kittenlijst laten plaatsen.


Bij allergie zullen we u dan ook voor het nest aanmelden van de poes waarmee u getest heeft. Dus geeft u goed aan welke combinatie de voorkeur heeft, als dat van toepassing is.


Indien u heel specifiek voor een poes of kater kiest, kan het zijn dat u door moet schuiven naar een later nest, omdat moeder natuur meestal niet meewerkt aan de precieze hoeveelheid gewenste poezen en/of katers in een nest. Wij zullen op volgorde van aanvraag de keuze geven.


Zodra een dracht bevestigd is zullen we u hiervan op de hoogte brengen. Heeft u dan al elders een kitten gevonden, geen probleem.


U kunt uw interesse melden zodra de kittens op de website zijn geplaatst. Na een wederzijds positieve kennismaking en eventuele allergietest kunt u het kitten reserveren.Leest u ons kittenbeleid eerst voordat u een afspraak maakt.


Bij onze planning melden we welke combinaties wij in onze gedachte hebben.


Heeft u heel duidelijk een voorkeur voor een kitten uit een bepaalde combinatie, dan kunt u dat melden.


----------------------------------------


Onze kittens worden met contract en garantie verkocht. Het contract wordt bij reserveren van het kitten getekend, tezamen met het betalen van een aanbetaling. De aanbetaling is bij annulering door koper niet terug te vorderen, tenzij koper bij een tweede bezoek een duidelijke allergische reactie krijgt.


Het kitten wordt door ons bij u thuisgebracht. Indien de leefomgeving in onze ogen te wensen overlaat (erg slechte hygiëne of onveilige woonomgeving), dan wordt het kitten door ons weer meegenomen en de koop ontbonden. De aanbetaling wordt in dat geval gezien als compensatie voor de gemaakte kosten.


Voor onze kittens en herplaatsers geldt dat als er na verhuizing toch een allergische reactie ontstaat op de kat of bij herplaatsers er geen goede match is na 3 maanden, dan zullen wij een nieuw huis zoeken. Na overdracht aan de nieuwe eigenaren zullen we binnen 2 weken u uw koopsom exclusief gemaakte kosten retourneren.